tirsdag 8. april 2008

Vinduer til besvær

I bygården Frognerveien 2 foregår det for tiden en liten disputt i mellom eier og byantikvaren.

Saken gjelder en allerede utført utskiftning av bygårdens vinduer. Vinduene er av utbygger endret til å være hengslet annerledes enn de opprinelige vinduene, men ser forøvrig helt like ut. Byantikvaren har klaget inn forholdet og krever at eier skifter samtlige av vinduene tilbake til den opprinnelige hengslingen. Skulle byutviklingskomiteen vedta å gå tilbake til den opprinelige hengslingen ville det ikke være mulig å se forskjell fra gateplan så lenge vinduene er lukket, men det vil nok være mindre praktisk for bygårdens beboere.

Et vedtak om å skifte ut vinduene vil komme til å koste rundt 500 000 kroner i følge eieren, og vil muligens også resultere i at deler av bygårdens beboere må flyttes på hotell mens utskiftningen pågår.

Er det nødvendig å bruke så mye tid og ressurser på slike småting?

1 kommentar:

Anonym sa...

Vi får håpe at byutviklingskomiteen bruker vett og forstand når byantikvaren er så stivbeint. Så vidt jeg vet er byantikvaren et rådgivende organ som selvsagt "bare" tar hensyn til "sin" oppgave - det ideelle i et antikvarisk perspektiv.

Det finnes altfor mange lignende tilfelle rundt i byen. Dessverre må gårdeiere - som orker - gå den lange veien med klage og politisk behandling.

Vil byantikvaren snart bli litt mindre krevende og konsentrere seg om viktigere og mer alvorlige tilfeller av "glipp" i fremtiden, tro?