torsdag 31. mars 2011

Katta ut av sekken

Hva er viktigst?
I møte i Oslo bystyres helse- og sosialkomité onsdag 30. mars slo Arbeiderpartiet fast hva som er viktigst; Arbeidsmiljøloven er til for å sikre norske arbeidstakere, - ikke for å legge til rette for gjennomreisende svensker.
Det er uinterressant for Arbeiderpartiet at de samme svenskene er nødvendige for at vi skal kunne tilby omsorg til alle de som trenger det. Rørende holdninger med andre ord.
Før vi vet hvorfor staten og mange kommuner bryter arbeidsmiljøloven på omsorgsfeltet, har Arbeiderpartiet allerede svaret; Loven er ikke til for andre nødvendige arbeidstakere enn de norske.
Selvsagt er arbeidsmiljø viktig. Det er faktisk så viktig at vi har en egen lov for å beskytte det. Vi har også lovverk som skal sikre omsorgstrengende et minimum av tjenester. I vårt samfunn står rettighetshaverne dessverre opp imot hverandre. De omsorgstrengende har behov for hjelpere. Arbeiderpartiet står ikke på deres side. Katta er nok en gang sluppet ut av sekken. Hvem har egentlig størst behov for omsorg i dagens Norge? Spørsmålet er relevant etter Arbeiderpartiets mange utspill.

Ingen kommentarer: