torsdag 5. mai 2011

Fallhøyden er stor fra politiske kjepphester

Aftenposten treffer spikeren på hodet

På lederplass mandag 2. mai kommenterer Aftenposten byrådskandidat for Ap i Oslo, Libe Rieber-Mohns 1. mai-tale. Konklusjonen i lederartikkelen er at vi må få en saksrettet diskusjon om hvordan alle typer sykehjem kan bli bedre. Dette, heller enn å ri politiske kjepphester. Jeg er hjertens enig i denne konklusjonen.

Regjeringen Stoltenberg har lovet flere sykehjemsplasser enn den kan holde. Kommunenes krevende utfordring er dessuten å drifte disse, både hva gjelder økonomi og tilgang på personell.

Ved siden av å benytte konkurranse som et virkemiddel for å oppnå bedre kvalitet, har Høyre mange andre planer for å styrke eldreomsorgen. De fleste ønsker å bli i hjemmet så lenge som mulig. Derfor er det viktig å legge til rette med hjelpemidler som kan bidra til dette. Valgfrihet innen hjemmetjenester og hjemmesykepleie skal sikre en trygg omsorg i hjemmet. Videre ønsker Høyre å etablere et geriatrisk kompetansemiljø som kan styrke hele helse- og omsorgstjenesten både i sykehjemmene og i hjemmesykepleien. Vi ønsker mer forskning og et faglig trygt miljø til glede for kommunens omsorgsarbeidere og for syke gamle som i dag ikke opplever seg som like utskrivningsklare som sykehusene hevder at de er. Til dette trenger vi også alle gode krefter.

Det var lite omsorg over Libe Rieber-Mohns 1.mai-tale. Den som tror at løsningen for de eldre ligger i å kutte ut private bidragsytere, har ikke bare ideologiske skylapper på. Hun sitter også høyt på sin ideologiske kjepphest.

Carl Christian Blich

Helsepolitisk talsmann i Høyres bystyregruppe

Ingen kommentarer: