tirsdag 6. september 2011

Eldreomsorgen krympes av media

Oslo Høyre har mange delmål i eldreomsorgen som kan gjøre den bedre for de gamle såvel som for omsorgsarbeiderne. 21 punkter i kommunevalgsprogrammet viser et parti som vil øke kvaliteten ved såvel sykehjemmene som i hjemmesykepleien.

I Oslo er vi i en særstilling hva gjelder antall eldre. Gjennom å opprette et universitetssykehjem som kan samhandle med både universitetet, høyskolen og spesialisthelsetjenesten, vil vi kunne stimulere til mer forskning på området. Vi vil også kunne skape fagmiljøer som i større grad kan rekruttere nødvendig personell til tjenesten.

Vi ønsker å bidra til mer kunnskap om demens, en lidelse som rammer nær 80 prosent av sykehjemsbeboerne og vil lage skjermede avdelinger for de som har størst behov for dette.
Vi vil lønne sykehjemslegene på linje med de sykehusansatte kollegene.
Universitetssykehjemmet vil være en "kraftstasjon" der omsorgspersonell fra hele kommunen kan etterutdanne seg og hospitere. Videre vil fagmiljøet kunne samarbeide med hjemmesykepleien slik at tilbudet der styrkes.

Eldre flest ønsker i det lengste å kunne bo hjemme. Da må hjemmesykepleien styrkes. Derfor er Oslo Høyres program viktig.

I media trekkes enkeltmenneskene frem. Det er 4700 sykehjemsplasser i Oslo. I tillegg til dagplasser. Selvfølgelig er det sterkt beklagelig når enkeltmennesker må vente i månedsvis på den sykehjemsplassen de trenger, og det er viktig å sørge for, til enhver tid, å tilpasse antall plasser til behovet.

Eldreomsorgen fortjener imidlertid også visjonene for et bedre innhold. Slikt blir det ingen "kiosk-veltare" av. Det virker rett og slett som temaet er for komplisert for journalistene.
Nettopp dette er kanskje Høyres problem? Vi har visjoner for eldreomsorgen som ikke lar seg fremstille i en ingress.

Ingen kommentarer: